Velkommen til Alfix’ hjemmeside. Det lader til at din browser er forældet og ikke understøttes af vores side. Vi anbefaler at bruge en af følgende browsere for en optimal brugeroplevelse: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Avfall – en verdifull ressurs

image

Danske Alfix har ved starten av 2021 inngått et samarbeid med miljøvirksomheten Marius Pedersen A/S om detaljert avfallssortering. Det betyr at et verdifullt partnerskap nå er satt i gang i Kolding.

Miljøkonsulent (næring) Jørgen Frederiksen fra Marius Pedersen beskriver her den store interessen for avfallssortering som finnes hos mange virksomheter:

“Det har vært en tydelig økt interesse, særlig de to siste årene. Det starter ofte med at virksomhetene kan se et potensial for økonomiske innsparinger i forbindelse med sortering av avfallet sitt. I tillegg kommer også ønsket om å gjøre noe bra for samfunnet og verden, noe som heldigvis også får mer oppmerksomhet nå. Det er virksomheter i alle størrelser og fra en rekke ulike bransjer som nå aktivt deltar i avfallssorteringen.”

Om det nye og tette samarbeidet med Alfix har han dette å si:
“Vi har virkelig fått et tett og positivt samarbeid med Alfix, og jeg må si at jeg er importert over hvor stor andel av avfallet fra Alfix det er som går til gjenbruk (ca. 93 %). Den høye gjenbruksandelen kommer f.eks. fra betong (bygg- og anleggsavfall) som gjenbrukes til veifylling og nye betongprodukter til anleggsarbeid. Alfix har på kort tid skapt stort internt engasjement rundt saken og oppnådd fine resultater. Derfor bruker jeg ofte virksomheten som et eksempel til etterfølgelse for andre”, sier Jørgen Frederiksen.

Fra Alfix’ side er det også stor glede ved samarbeidet, som passer perfekt inn i virksomhetens aktive bærekraftstrategi, hvor både ledelsen og de ansatte arbeider helhetlig med flere parallelle tiltak.
“Internt har avfallssorteringen raskt fått bein å stå på, og vi er godt fornøyd med at vi på kort tid har kunnet levere synlige resultater via ordningen, hvor vi skaper miljømessige forbedringer via sorteringen på både fabrikken, laboratoriene, kantine og kontor”, sier Kim Mathiasen som er innovasjonsleder hos Alfix.

Både økonomisk og miljømessig har dette vært en synlig gevinst for Alfix. Resultatene har vært mulige takket være et tett og godt samarbeid med Marius Pedersen, som i begynnelsen gjennomførte en kick-off for samtlige Alfix-medarbeidere. Dette skapte ifølge Kim Mathiasen en positiv forankring blant de ansatte, og det løpende forbedringsarbeidet omfatter nå et godt digitalt verktøy til overvåkning samt inspirasjon til flere forbedringer.

På bildet ses Jørgen Frederiksen (tv) samt Kim Mathiasen

Meld på nyhetsbrevet

Her kan du registrere deg for Alfix sitt nyhetsbrev. Du mottar nyhetsbrevet fire ganger årlig.